Следственият комитет на Русия образува наказателно дело срещу прокурор и съдии от

...
Следственият комитет на Русия образува наказателно дело срещу прокурор и съдии от
Коментари Харесай

Русия ще съди прокурор и съдии от Хага, виновни за заповедта за арест на Путин

Следственият комитет на Русия образува наказателно дело против прокурор и съдии от Международния углавен съд в отговор на издаването на заповед за ареста на съветския президент Владимир Путин. Това заяви " Новая газета ", цитирайки известие на следствения комитет.

Заведено е наказателно произвеждане против прокурора Карим Ахмад Хан, както и против съдиите Томоко Акане, Росарио Салваторе Айтала и Серхио Херардо Угалде Годинес.

Отбелязва се, че точно Карим Ахмад Хан е упорствал да се обяви заповедта за арест на Путин и комисарката по правата на детето Мария Лвова-Белова. Срещу него е формирано дело по членове за привличане на почтен към наказателна отговорност, съчетано с нелегално обвиняване на разположение в осъществяване на тежко или изключително тежко закононарушение, както и подготовка за нахлуване против представител на непозната страна, ползваща се с интернационална протекция, за да усложни интернационалните връзки.

Образувани са каузи против съдии за умишлено нелегално задържане и подготовка за нахлуване против представител на непозната страна, ползващ се с интернационална протекция, за усложняване на интернационалните връзки.

" Наказателното гонене е явно нелегално, защото няма учредения за привличане към наказателна отговорност ", се споделя в изявлениеto на Следствения комитет.

Следственият комитет акцентира, че държавните глави се употребяват с безспорен имунитет от юрисдикциите на непознати страни.

На 17 март МНС издаде заповед за арест на Путин и Лвова-Белова.

Руският президент е упрекван в противозаконната депортация и противозаконното прекачване на украински деца в Русия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР